Administratie, bedrijfsadviezen en belastingzaken

Handige links van Plantinga Administraties uit Sint Nicolaasga

Als ondernemer is het soms lastig om op de hoogte te zijn van de veranderingen die in Den Haag worden doorgevoerd. Plantinga Administraties uit Sint Nicolaasga heeft voor u een handige lijst met links opgesteld die wellicht van pas komen. Van het aanvragen van een VAR-verklaring tot de link voor de controle van btw-nummers.

Aanvragen VAR-verklaring

Elk jaar kunt u vanaf 1 september een nieuwe VAR (verklaring arbeidsrelatie) aanvragen. Het kan ook zijn dat dit automatisch via de Belastingdienst is geregeld. Hier vindt u de link voor de aanvraag.

Opgaaf startende onderneming

Kunt u zich als starter niet inschrijven bij de KvK? Bijvoorbeeld omdat u een maatschap bent of een vereniging? Schrijf u dan via de Belastingdienst in bij het Handelsregister.

Betalingskenmerk

Het kan voorkomen dat u een betaling of aanslag wilt betalen, maar de acceptgiro kwijt bent. Mocht u het betalingskenmerk niet meer kunnen vinden, dan kunt u hier terecht.

Controle btw-nummers

Het is verstandig om het opgegeven btw-identificatienummer van uw klanten te controleren. Wanneer uw klant bijvoorbeeld geen ondernemer is, krijgt u hiervoor een naheffingsaanslag. U dient dan achteraf alsnog btw te betalen over goederen en diensten die u zonder btw heeft geleverd.

Agrarische voorzettingswaarde

De rekenhulp van de Belastingdienst helpt agrarische ondernemers op weg. Vul alle vragen in en de voortzettingswaarde wordt automatisch berekend.